Taggen en Mention op LinkedIn, wat is het verschil?

 

Taggen en mention doe je op LinkedIn op 2 verschillende manieren. Een tag geef je mee in een afbeelding, een mention doe je in geschreven tekst m.b.v. het apenstaartje. In beide gevallen krijgt de getagde persoon een notificatie van de tag e/o mention.


Waarom zou je iemand taggen of vermelden (mention)?


Het taggen en vermelden (mention) stimuleert de betrokkenheid, je vergroot daarmee ook je bereik. Het taggen van personen of bedrijfspagina’s doe je in een afbeelding. Een mention is een persoon of bedrijf vermelden in je LinkedIn bericht via het apenstaartje. Met taggen voeg je een label toe aan de foto.



taggen stimuleert de betrokkenheid van personen en bedrijven op LinkedIn



Hoe ziet het taggen van personen eruit op LinkedIn?

Wanneer je een foto toevoegt aan je bericht dan verschijnt in je scherm de optie ‘Label’. Tik je op ‘Label’, dan krijg je vervolgens de melding om een persoon te taggen. Je typt een naam in van een persoon of bedrijf, en LinkedIn zoekt naar de juiste persoon/bedrijf. Je ziet vervolgens voorgestelde personen of bedrijfspagina’s.

 
 
 
 

Zodra je op de juiste voorgestelde naam klikt, dan verschijnt er in de foto de naam van het bedrijf of persoon. Let wel goed op waar je ergens op de foto klikt bij het taggen, dus bij de juiste persoon, hieronder vertel ik je waarom dat belangrijk is.

 
 


Kun je een tag in de afbeelding verplaatsen?

Nee, helaas kun je de tag in een afbeelding niet meer verplaatsen, dus zorg ervoor dat je vooraf op de juiste persoon gaat staan die je de juiste tag meegeeft. Een tag kan de persoonsnaam zijn, maar kan ook de bedrijfsnaam bevatten. Tik daarna op gereed. Staat de tag niet bij de juiste persoon, verwijder dan de tag en plaats deze daarna opnieuw. Je verwijdert een tag met het kruisje.

Nadat je op gereed klikt, zie je links onderin de tags verschijnen. Wanneer lezers op die tag klikken, dan zien zij bij ieder persoon die getagt is, de tagnaam staan. Deze tagnaam bevat een link naar het profiel van die persoon of pagina op LinkedIn.

Maar let op: staat onderin je afbeelding een tekst, dan is deze niet meer zichtbaar omdat daar de tag weergave staat, het zwarte vlak met de tagvermelding. Ik zie dit regelmatig misgaan op LinkedIn.

 
 

Moet je gelinkt zijn om iemand te taggen?

Nee, je hoeft niet een 1e graads connectie van elkaar te zijn om die persoon te taggen. In principe kun je iedereen taggen, maar tag alleen personen die op de foto staan e/o relevant zijn. Lukt het je niet om een persoon te taggen, dan heeft diegenen waarschijnlijk in zijn/haar instellingen dit uitgezet.

  • LinkedIn leden hoeven niet jouw connectie te zijn om ze te taggen.

  • Als auteur kun je tags verwijderen nadat je een bericht hebt geplaatst.

  • Als getagt lid kun je tags van jezelf verwijderen in een bericht.

Hoe verwijder je jouw tag in andermans afbeelding?


Ben je getagt in een afbeelding van iemand anders, en wil je dat niet, dan kun je die tag zelf verwijderen. Tik daarvoor op de afbeelding, je ziet nu de tags staan, klik op het kruisje bij jouw tag. Het lid dat jou had getagt krijgt geen melding dat je de tag uit de afbeelding hebt verwijderd.




je hoeft niet gelinkt te zijn om iemand te taggen


Wat is een mention op LinkedIn?

Een mention is een vermelding in de tekst m.b.v. een apenstaartje. Het vermelden van anderen in je tekst, moedigt betrokkenheid bij je berichten en opmerkingen aan. Je vergroot hiermee het bereik van je bericht. In onderstaande screenshot kan ik een mention plaatsen m.b.t. de Gemeente Den Haag waaraan ik trainingen geef. Je start dan met een apenstaartje en daaraan vast typ je Gemeente Den Haag.

Vervolgens verschijnt er een pop up met de bedrijfspagina van Gemeente Den Haag, tik daarop en nu wordt de mention dik gedrukt. Later zal deze blauw oplichten zodra je bericht geplaatst is.

Overigens is het voor je bereik op LinkedIn, ook belangrijk om hashtags in je bericht te plaatsen. Via deze link lees je meer over hashtags op LinkedIn.

 
 

Vervolgens krijgt de pagina van Gemeente Den haag een melding/notificatie dat zij vermeld zijn in mijn bericht. Had ik hen niet via het apenstaartje vermeld, dan hadden zij geen melding gekregen en wisten zij niet dat ik over hen gepost had.

Het vermelden van LinkedInners werkt op dezelfde wijze. Wil je een persoon vermelden in je bericht, doe dat altijd voorafgaand met een apenstaartje zodat diegene daarna een melding vanuit LinkedIn krijgt.

De blauw gedrukte naam is daarmee klikbaar en lezers van je bericht kunnen via de blauwe mention direct naar het profiel van die persoon of pagina.

met het apenstaartje maak je een mention, een vermelding


 

Moet je gelinkt zijn om iemand te vermelden (mention) in je LinkedIn bericht?


LinkedIn leden hoeven niet je connectie te zijn om je te vermelden of door je genoemd te worden. Je hoeft ook geen volger te zijn van een bedrijfspagina, om een pagina in je bericht te kunnen vermelden.

Hoe verwijder je jouw vermelding/mention in andermans bericht?

Ben je vermeld in andermans bericht en wil je dat niet, dan verwijder je deze mention alsvolgt:

  • Klik in de rechterbovenhoek van de bijdrage van een connectie op het pictogram Meer.

  • Klik op Vermelding verwijderen uit de lijst met opties die worden weergegeven.

  • Klik op Verwijderen.

Zodra je de vermelding/mention hebt verwijderd, wordt je naam nog steeds in de tekst weergegeven, maar je naam is niet meer klikbaar.

 

Hulp nodig bij je LinkedIn Marketing? Neem contact op voor de mogelijkheden.

  • LinkedIn Marketing - Training en Advies

  • Spreker op Business Events

 


MEER OMZET EN ZICHTBAARHEID VIA LINKEDIN, DOWNLOAD DE GRATIS CHECKLIST

Levert LinkedIn je nog te weinig op?
LinkedIn is onmisbaar in je bedrijfsstrategie, beter zichtbaar, meer leads, meer sales.


MELD JE NU AAN VOOR MIJN LINKEDIN TIPS EN ONTVANG:

  1. Direct toegang tot de gratis checklist Succesvol Op LinkedIn

  2. Belangrijke en praktische LinkedIn tips per e-mail

  3. Korting op e-books, trainingen en evenementen

 

Je gegevens zijn veilig, afmelden kan altijd. Lees hier de privacy policy.


Je las een blog van Social Monday

Interesse in een LinkedIn training? Neem contact op voor de mogelijkheden en stuur een mail naar info@socialmonday.nl.