LinkedIn-stappenplan voor B2B salesmanagers: doelgroep aantrekken, creëer kansen

 

In de moderne B2B-markt is LinkedIn een krachtig platform voor sales managers om hun doelgroep aan te trekken en waardevolle zakelijke relaties op te bouwen. Het regelmatig posten van relevante content op LinkedIn helpt sales managers om zichzelf als experts te positioneren, vertrouwen op te bouwen en potentiële klanten aan te trekken. Dit artikel biedt een stappenplan om sales managers te motiveren en begeleiden bij het effectief posten op LinkedIn.

Stap 1: Begrijp de doelgroep en hun behoeften

Voordat sales managers kunnen beginnen met posten op LinkedIn, is het essentieel om een diepgaand inzicht te hebben in de doelgroep en hun behoeften. Identificeer de specifieke doelgroepen die sales managers willen aantrekken en begrijp hun uitdagingen, interesses en vragen. Dit helpt sales managers om relevante en waardevolle content te creëren die aansluit bij de behoeften van de doelgroep.

Je post dus niet over hoe goed je bent maar je post over problemen en uitdagingen van je doelgroep. Uitgangspunt is je doelgroep, dat vergt een andere denkwijze want van oudsher zijn salesmanagers ‘getraind’ om te VERKOPEN, maar met contentmarketing gaat het om het HELPEN van je doelgroep en daarmee het AANTREKKEN van die doelgroep.

Stap 2: Communiceer het belang van persoonlijke branding door sales managers

Sales managers moeten begrijpen dat LinkedIn een platform is voor persoonlijke branding. Het consistent posten van waardevolle content stelt hen in staat om hun expertise te tonen, vertrouwen op te bouwen en zich te onderscheiden van concurrenten. Leg uit hoe een sterke persoonlijke branding op LinkedIn kan leiden tot meer zakelijke kansen en klantinteracties.

Verbind met je doelgroep door relevante content te posten op LinkedIn

Eigenlijk is het heel eenvoudig, ‘Als ik je niet zie, Hoe kan ik je dan leren kennen’? Wist je dat 80% van de B2B bedrijven, online al volledig onderzoek doet naar een product of dienst. Als jij in dat stadium al niet zichtbaar bent, dan doe je dus in dat traject niet mee in de oriëntatie- en overwegingsfase!

Stap 3: Bied training en begeleiding

Sales managers hebben mogelijk begeleiding nodig bij het creëren van effectieve LinkedIn-posts. Bied trainingssessies en workshops waarin je uitlegt hoe ze boeiende content kunnen maken, welke formats ze kunnen gebruiken en hoe ze relevante zoekwoorden kunnen opnemen. Moedig hen aan om vragen te stellen en ondersteun hen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl en tone of voice. Met mijn achtergrond in de B2B Sales, i.c.m. mijn Marketingkennis, zijn onderstaande trainingen wellicht interessant voor jou en je team:

Stap 4: Help bij contentcreatie

Sommige sales managers kunnen moeite hebben met het bedenken van onderwerpen en het schrijven van content. Werk samen met hen om relevante onderwerpen te identificeren en assisteer bij het creëren van waardevolle content. Denk aan de meest gestelde vragen van klanten, actuele trends in de branche of persoonlijke ervaringen die kunnen inspireren. Moedig hen aan om hun unieke perspectief en expertise te delen.

Stap 5: Bied hulpmiddelen en templates

Om het postproces te vergemakkelijken, voorzie sales managers van hulpmiddelen en templates. Dit kunnen bijvoorbeeld contentkalenders zijn om hen te helpen bij het plannen van hun posts of templates voor het structureren van berichten. Zorg ervoor dat de hulpmiddelen eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn, zodat sales managers snel en gemakkelijk content kunnen creëren en publiceren. LinkedIn heeft een eigen inplantool waarmee je je berichten automatisch post op de dagen en tijden van jouw voorkeur.



Stap 6: Stimuleer betrokkenheid en interactie

LinkedIn is niet alleen een platform voor het plaatsen van content, maar ook voor interactie met de doelgroep. Moedig sales managers aan om betrokken te zijn bij relevante discussies, om te reageren op reacties op hun posts en om vragen van potentiële klanten te beantwoorden. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van relaties, maar biedt ook waardevolle inzichten in de behoeften van klanten.

Investeer in je persoonlijke branding op LinkedIn en creëer zakelijke kansen

Online opbouwen van relaties geeft als grootste voordeel dat de eerste kennismaking al is gedaan en daardoor kom je sneller en makkelijker binnen bij een prospect, het voelt daardoor soms of je elkaar al veel langer kent. Daarnaast omzeil je de telefonist(e) en secretaresse, want via LinkedIn kom je rechtstreeks met je klant in contact via het persoonlijke profiel.



Stap 7: Volg en analyseer de resultaten

Het is belangrijk om de resultaten van de LinkedIn-posts van sales managers te volgen en te analyseren. Moedig hen aan om LinkedIn Analytics te gebruiken om inzicht te krijgen in de prestaties van hun content, zoals betrokkenheid, bereik en conversies. Bespreek regelmatig de resultaten en geef feedback om hun contentstrategie verder te verbeteren.


Stimuleer je sales managers; no guts no glory!

Het stimuleren van sales managers om actief te posten op LinkedIn is een strategische zet om de doelgroep aan te trekken en zakelijke kansen te genereren. Door te begrijpen wat de behoeften van de klant zijn, het belang van persoonlijke branding te communiceren, training en begeleiding te bieden, en te ondersteunen bij contentcreatie, kunnen sales managers effectieve LinkedIn-posts maken die waarde bieden aan hun doelgroep. Met regelmatige monitoring en analyse van de resultaten kunnen ze hun contentstrategie optimaliseren en succesvoller in hun business zijn.

Dit artikel biedt een raamwerk en richtlijnen voor sales managers om te volgen bij het posten op LinkedIn.


Hulp nodig bij je LinkedIn Marketing? Neem contact op voor de mogelijkheden.

  • LinkedIn Marketing - Training en Advies

  • Spreker op Business Events

 


DOWNLOAD nu DE GRATIS CHECKLIST


MELD JE AAN EN ONTVANG:

  1. Direct toegang tot de gratis checklist Succesvol Op LinkedIn

  2. Praktische LinkedIn & Marketing tips per e-mail

  3. Korting op e-books, trainingen en evenementen

 

Je gegevens zijn veilig, afmelden kan altijd. Lees hier de privacy policy.


Je las een artikel van Social Monday

Interesse in een LinkedIn training? Neem contact op voor de mogelijkheden en stuur een mail naar info@socialmonday.nl.